Nepali konsiderohet një shtet multikulturor

Nepali konsiderohet një shtet multikulturor, shumëgjuhësh dhe laik. Pavarësisht se është një shtet i vogël, në krahasim me fqinjët e tij të mëdhenj, vendi ka një larmi të gjerë dhe të larmishme territoresh, të cilat shtrihen nga fushat e lagështa të xhunglës së Terait, deri në majat më të larta dhe më të akullta në tokë. Populli Nepalez është kryesisht hindu, pavarësisht se ka një traditë të lashtë dhe të thellë budiste, me qendër në qytetin Lumbini, vendlindja e Siddharta Gautama. Pjesa më e madhe e popullsisë është e përqendruar në luginë dhe në qytetin e Katmandu, i cili është kryeqyteti i shtetit. Gjuha zyrtare është nepalishtja, monedha zyrtare është rupia nepaleze dhe flamuri ka veçorinë e të qenit i vetmi i një shteti që nuk është as në formën e një drejtkëndëshi dhe as në formë katrori.

0コメント

  • 1000 / 1000